Skip to Content

Creatief Kindercoach

Creatief kindercoach Jolanda de Kok

Als kind uit een groot, samengesteld gezin met uitgesproken regels, ontwikkelde ik me als een verlegen, vrij onzeker meisje. De opvoedstijl van mijn ouders was behoorlijk autoritair, naast alle goede bedoelingen en liefde.

Wat was ik blij wanneer ik oprechte complimenten kreeg! Toen mijn moeder zei dat ik wel erg langzaam aan het afwassen was, maakte mijn tante de opmerking die ik nooit vergat: “Maar het is voor geen centje vies!” En ik voelde me gezien en gehoord. Zo’n ‘tante’ wil ik ook zijn voor kinderen.

Ik ben heel blij dat ik geholpen ben bij het ontwikkelen van mezelf, bij het leren om van mezelf te houden; in mijn opleidingen, vormen van coaching/ begeleiding en door vrienden en collega’s.

Inmiddels weet ik wat ik wil, kan ik mijn mening en gevoelens op een positieve manier delen en ben ik blij met wie ik ben.

Ik gun alle kinderen dat ze trots zijn op zichzelf,
zodat ze zich vrij ontwikkelen,
vanuit een stevige basis.

Jolanda de Kok, creatief kindercoach

creatieve kindercoaching

Achtergrond

Ik houd van de puurheid en wijsheid van kinderen en help hen graag in hun kwetsbaarheid. Waar vaak al zoveel van ze wordt verwacht, gun ik hen dat ze helemaal zichzelf zijn en daar blij mee zijn.

Omgaan met kinderen vormt een rode draad in mijn leven.

Mijn vrijwilligerswerk had altijd met kinderen te maken; de VoorleesExpress, weekend-pleegouder zijn, medewerker kindertheater, oppassen en nog veel meer.

Verder werkte ik als kinderverpleegkundige, pedagogisch werker/ ambulant begeleider in de jeugdhulpverlening en als huiswerkbegeleider.

Door creatieve werkvormen, mijn liefde voor kinderen en het gemak waarmee ik contact met ze maak, kan ik kinderen op een leuke manier helpen bij wat ze lastig vinden.

Vaardigheden en Kwaliteiten

Met rust, inlevingsvermogen, fantasie en humor leg ik contact met je kind. Daarbij zet ik allerlei vooral creatieve middelen in.

Ik ben praktisch en gevoelig, enthousiast en rustig en zorg voor een veilige, prettige sfeer.

Als creatief kindercoach kun je met mij veel kanten op; denk aan tekenen, schilderen, kleien, wandelen, dansen, muziek maken, rollenspellen doen, oefeningen om je lichaam goed te voelen en knutselen. Aansluiten bij jouw kind vind ik belangrijk omdat we op die manier snel een open contact hebben en kunnen werken aan meer trots, meer zelfvertrouwen.

Ik werk vanuit mijn intuïtie, jaren ervaring en kennis die ik heb opgedaan in mijn opleidingen en het werken met kinderen, onder andere in de jeugdhulpverlening.
Mijn meest recente training ‘Creatief Coachen’ maakte mij nog enthousiaster over de kracht van creatief werken.

creatief kindercoach

Feline (9 jaar): ‘Ik ben trots op hoe ik eruit zie. En ik vond het super leuk!’

En verder…

Verder word ik blij van schoonheid in onder andere kleur, ruige kusten, bloemen, kunst, theater, muziek, van persoonlijke ontwikkeling en van echte verbinding met anderen. Boos en verdrietig word ik van leugens. Oh en een van mijn motto’s: Ervaar je een probleem, doe er dan iets aan!
Ik kan goed luisteren en ben muzikaal. Sporten volhouden vind ik lastig. En dat is goed; dat hoort ook bij mij.

Met man en zoontje van tien jaar woon ik in Leusden.

P.S. Ik werk ook als kledingcoach, waarbij ik vrouwen help om in hun kleding te laten zien wie ze zijn, en kleding te dragen waar ze blij van worden. Meer info op www.jouwpalet.nl.