Skip to Content

Kindercoach Leusden & Amersfoort
Ik help je kind om trots te zijn op zichzelf!

Gevoelige kinderen en de natuur

Ze gingen naar de duinen met één tennisbal. Die werd heel hard overgegooid, hij kwam ook zomaar vanachter een heuveltje uit de lucht vallen; zand werd omhoog gegooid voor het dramatische effect en er werd een prachtig parcours voor hem gemaakt. Spelen, plezier, creativiteit, fantasie; ik heb van mijn zoon en zijn vriendje genoten!

Kinderen hebben vaak niet meer nodig dan bos/ strand en in dit geval een tennisbal.

Onze zoon kan genieten van eikelhoedjes, want daar kun je op fluiten. Van gouden luchten, van een specht, een kale boom, paddenstoelen.

Dat hoort bij hem; op jonge leeftijd zag, hoorde en rook hij al heel veel. Dat kan een uitdaging zijn, maar het zorgt ook voor veel verwondering, voor genieten van ‘kleine’ dingen.

Wanneer je kind gevoelig is voor prikkels, is het zo goed om regelmatig de natuur in te gaan! Voor alle kinderen trouwens…

In de natuur vindt een kind rust, kan het aarden, vrij bewegen, gezonde lucht snuiven, genieten van de ogenschijnlijk kleine dingen om zich heen.

En verveelt het zich? Dan kun je altijd iets verzinnen; wedstrijdje rennen, zoeken naar eikels, kastanjes, schelpen, katapulten of geweren, onderzoeken van insecten, boomschors en boomstammen. Veel plezier!