Skip to Content

Kindercoach Leusden & Amersfoort
Ik help je kind om trots te zijn op zichzelf!

Creativiteit stimuleren

Toen we thuis kwamen, zaten er twee ‘plasstrepen’ op de muur bij de voordeur. Het keukenraam was verder open gezet. Onze zoon en zijn vriendje waren blijkbaar met hoge nood langs geweest om te kijken of we al thuis waren. Lekker dan!!Ons serieus afvragend welk respect we hem uiteindelijk tot nu nu hebben bijgebracht, vroeg ik ogenschijnlijk rustig, met de nadrukkelijke wens van een eerlijk antwoord, of ze tegen de muur hadden geplast. Met zo’n lachje-in-de-hand antwoordde zoonlief: ‘Haha, dat hebben we met de gieter gedaan om jullie voor de gek te houden!’ 🙂Hoe verzin je het? Wat een creativiteit en humor! Ik ben trots. En dat onder ander vind ik zo leuk aan kinderen. Lekker origineel, in het moment, ontdekken, uitproberen, grenzeloze fantasie en gewoon doen.Het is zo fijn voor kinderen wanneer je hun creativiteit de ruimte geeft. Gekke ideeën, invallen, optredens in de huiskamer, ‘vuurwerkshows’, gekke verhalen, knutselwerken: laten we die vooral aanmoedigen, zodat de creativiteit blijft en onze kinderen bevestigd worden in hun unieke kwaliteiten.

Creativiteit!